Het verzorgen van jouw tattoo.

Jij hebt een tattoo laten zetten, bent er super blij mee en trots op!
En dat is logisch, je hebt je plaatje zorgvuldig uitgekozen en ook de artiest die jou plaatje gezet heeft, heb je bijna gestalkt om te kijken of hij jou wensen wel mooi op je lichaam kon zetten.

Het verzorgen van jouw tattoo komt het nu helemaal op jou aan. 

Wat mag je wel en niet doen na het zetten van een tattoo.
Ik begin met het benoemen van de dingen die je zeker niet mag doen:
-Niet te lang douchen
-Niet zwemmen of in de sauna
-Dus niet in bad
-Niet in de zon of onder de zonnebank

Al het bovenstaande kan ervoor zorgen dat jouw nieuwe plaatje kan gaan ontsteken.

Een nieuwe tattoo moet je namelijk zien als een schaafwond. En die wond moet je goed verzorgen.
Als het goed is heb je, als je je tattoo bij mij hebt laten zetten, een goede verzorgende crème en duidelijke uitleg gekregen.

We beginnen bij het begin, ik heb je tattoo, nadat deze gezet is, schoongemaakt en voorzien van een laagje plastic folie. Deze folie mag je na ongeveer een uur verwijderen. 
Heb je de folie verwijderd? Ja, dan heb je nu maar een raar iets op je lichaam staan. Je ziet vocht, maar misschien ook zwarte inktophopingen en wellicht ook een beetje bloed.

Nu is het zaak om dit goed schoon te maken.
Dit doe je heel simpel met lauwwarm water en zeep (zonder parfum). Zorg dat je handen schoon zijn en was daarna je tatoeage voorzichtig schoon.
Pak een schone handdoek en dep voorzichtig je tattoo droog. Ga niet hard wrijven, ten eerste kan dat goed zeer doen en ten tweede kun je dan je tatoeage al beschadigen.

Pak dan de tube crème die je van mij gekregen hebt en smeer je tattoo goed in, maar let op, smeer niet te dik. (De crème of zalf die ikzelf het beste vind is de tattoo zalf van bepanthen) 

Gewoon een dun laagje is voldoende, smeer je de crème er te dik op dan kan je tattoo niet ademen en dat vertraagt het genezingsproces.

Herhaal het smeren een aantal keer per dag, laat je tatoeage niet uitdrogen.
En niet onbelangrijk houd het smeren in elk geval 2 weken vol.

Een genezende tattoo kan gaan jeuken, zorg dat je niet gaat krabben! Ook door aan je genezende tattoo te gaan krabben kan deze beschadigen.
Wat je dan moet doen? Goed smeren is de key!