Minimale leeftijd

Wat is de minimale leeftijd voor een tattoo? Om een tattoo te mogen laten zetten, dien je te voldoen aan de regels met betrekking tot de leeftijdsgrens tattoos die in Nederland geldig zijn. Op deze webpagina leest u meer over de regels met betrekking tot de leeftijdsgrens tattoos en piercing en hoe wij hier bij TattooMaus mee omgaan.Minimale leeftijd tattoo piercing

Tattoo zetten? Minimaal 16 jaar!

  1. Het is verboden om een tattoo aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar.
  2. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tattoo laten zetten als zij hier toestemming voor hebben gekregen van hun ouders of voogd. Daarnaast moeten de ouders altijd aanwezig zijn bij het daadwerkelijk aanbrengen van de tattoo.

    TattooMaus Tattooshop regel:
    TattooMaus werkt hier slechts in uitzondering aan mee. Jongeren van b.v. 14 jaar die een klein hartje wilt voor een overleden familie lid heb ik geen problemen mee. Onder de 14 jaar tatoeëer ik pertinent niet! Ongeacht de reden of motivatie.
  3. Het laten zetten van een tattoo bij jongeren van 12 tot 16 jaar op het hoofd, de hals, de polsen en/of de handen is verboden.
  4. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen volgens de leeftijdsgrens tattoos en piercings zelf bepalen of zij een tattoo laten zetten, waar zij dit doen op het lichaam en wanneer zij dit doen. Daarnaast hoeven zij geen ouders meer mee te nemen naar hun afspraak in de tattooshop.

Bij TattooMaus zetten wij geen tattoeage op handen, nek of gezicht indien je jonger dan 18 jaar bent. Deze regel is strenger dan de Nederlandse wetgeving maar wij zijn van mening dat een 16 jarige nog geen beslissing kan nemen over een dergelijke tattoo met enorme impact op het sociale leven.

Legitimatie

Indien je bij TattooMaus een tattoo komt laten zetten kunnen wij om een legitimatie bewijs vragen om te controleren hoe oud je bent.

Meer informatie over de leeftijdgrens voor Tattoos & Piercings kunt u hier lezen: http://www.leeftijdsgrens.nl/leeftijdsgrens-tattoos-en-piercings/