Tatoeëren met as

Het komt steeds vaker voor dat men als herinnering aan een dierbare een tattoo willen laten zetten met crematie as. Ondanks dat dit een mooie nagedachtenis geeft aan de nabestaande adviseren wij vanuit TattooMaus om dit niet te laten doen.

Enkele jaren geleden toen er een trend was ontstaan in het tatoeëren met as is er op verzoek van de Minister van Gezondheid een groot onderzoek geweest naar de gevolgen van tatoeëren met as.

Hieruit is gebleken dat de nodige risico’s ontstaan welke niet te voorzien zijn. Onder andere dat het crematie as kankercellen kan bevatten wat het risico verhoogd dat een klant kanker kan krijgen. Ook het algemene gevaar van infecties is zodanig hoog dat eventueel littekenweefsel kan ontstaan.

Dit buiten het feit dat er door de GGD geen toevoegingen mogen gedaan worden aan tattoo inkt. Immers verontreinig je de tattoo inkt door het toevoegen van as.

Wilt u toch een mooie nagedachtenis laten tatoeëren? Denk dan eens aan een naam tattoo met bv een datum erbij of een vlinder/hartje of laat een vingerafdruk tattoo zetten
We denken graag met u mee om uw dierbare op mooie blijvende wijze te vereeuwigen in een tattoo. Maak een vrijblijvende afspraak om de opties te bespreken.