Tattoo stijlen

Tattoo stijlen

Je hebt de beslissing gemaakt om een tattoo te laten zetten, maar je bent er nog niet helemaal uit over wat je wilt. Tatoeages zijn een vorm van expressionisme en zodoende zijn er enorm veel stijlen. Te veel om hier te plaatsen. We beschrijven er een aantal.

 

Old School

Tatoeages worden al duizenden jaren gezet. Met een old school (of traditionele) tattoo bedoelen wij niet een plaatje of stijl van 2000 jaar oud. Deze tatoeages kenmerken zich door de dikke blauw/zwarte lijnen met verzadigde kleuren, met name rood, groen, geel. Deze werden populair in de jaren ’20 en omvatte vaak vaderlandslievende plaatjes, ankers, hartjes, zwaluwen en dergelijke.

 

New School

Het zal geen verrassing zijn, maar de stijl new school is  in de jaren ’70 voortgekomen uit old school. De kenmerken zijn vrijwel gelijk: dikke zwarte lijnen met felle kleuren. Old school in een nieuw jasje. New school staat ook voor de transitie tot het delen van technieken met anderen binnen de tattoowereld. New school is een vrije stijl dan old school voor wat betreft het onderwerp van de tattoo.

 

Aziatisch

What else do we need to say? Aziatische tatoeages zijn al jaren enorm bekend. Of het nu gaat om een draak op je arm of om het hele lichaam. Draken, tijgers, geisha’s, koi’s, kersenbloemen… Aziatische tatoeages zijn mooie, levendige beelden met diepgaande betekenissen.

 

Foto realisme

Foto realisme is het kopiëren van de foto naar de huid. Portretten van geliefden, kinderen, familieleden, overledenen. Maar ook van dieren en objecten. Dit kan zowel in black & grey als in kleur. In kleur noemen we het dan ook color realisme. Het is wat het is en dat wordt vereeuwigd door de tattoo.

 

Lettering

Tatoeages kunnen een diepe betekenis en/of emotie meedragen. Heel veel duidelijker dan in een lettering tattoo kan het niet worden. Of het nu gaat om een naam, een woord, een zin, een datum of een quote. Lettering kan uiteraard in alle lettertypen en talen (Sanskriet, Romeins, Chinees, Hebreeuws – er is gewoon te veel om op te noemen).

 

Dieren

Dieren hebben door de eeuwen heen al een symbool functie gekregen, denk maar aan de slang uit de bijbel bijvoorbeeld. Of het nu gaat om mythische dieren of de dieren van alledag. Van oudsher zijn dieren dan ook een geliefd onderwerp voor tatoeages.

 

Symbolen

Omdat een tatoeage iets is dat je voor de rest van je leven op jouw lichaam draagt, zit er vaak al veel betekenis en/of symboliek achter. Symbolen zijn perfect als kleine tatoeages, omdat ze de lading dekken. Echter kunnen symbolen natuurlijk ook verwerkt worden in een groter stuk.

 

Tribal

Tribal tatoeages werden oorspronkelijk gezet door stammen, zoals de Maori en Samoanen. De laatste decennia zijn tribals doorgedrongen in de tattoowereld.

Tribal tatoeages zijn vaak te herkenden aan de geometrische zwarte lijnen en vormen. In deze stijl is zo enorm veel mogelijk. Zo kan de vorm willekeurig zijn of een bepaalde vorm laten zien, zoals een dier.

 

Matchend (2p of meer)

De ultieme uiting van liefde / vriendschap / de familieband. De ene tattoo vult de andere aan of ze zijn identiek. Hoe dan ook, je maakt hiermee de relatie onsterfelijk!

 

Cover up tattoos

Spijt van een eerdere tatto? Een litteken waar je van baalt? Zet er een (nieuwe) tattoo overheen en je hebt een cover up.