Betekenissen tatoeages

Betekenissen populaire tatoeages

De één kiest een plaatje dat hij/zij mooi vindt, de ander kiest iets vanwege de diepere betekenis erachter. Veel plaatjes hebben van oudsher een betekenis. Hieronder beschrijven wij de betekenis van populaire tatoeages.

 

Het oog

Mensen zeggen dat ogen de poorten tot de ziel zijn. Onnoemelijk veel emoties kunnen de ogen weergeven. Het oog kan ook staan voor bescherming of het derde oog.

 

Handen

Biddende handen worden vaak gezet voor het bidden naar geluk en gezondheid of om een overleden dierbare te herinneren.

 

Ringen

Een moderne versie van de trouwring is een ring getatoeëerd op de ringvinger.

 

De koi

Deze karper komt voor in veel verhalen in China en Japan. Hierin staat de koi symbool voor wilskracht, doorzettingsvermogen, vastberadenheid. De koi wordt ook gebruikt om voorspoed en geluk te symboliseren.

 

De draak

De draak is wereldwijd bekend en staat in veel culturen voor iets mysterieus. De draak symboliseert een krachtige slang met magische eigenschappen. De draak kan voor ieder mens een andere betekenis hebben door de interpretatie hiervan. Vaak staat de draak voor moed, wijsheid, kracht en een beschermer van het leven.

 

De tijger

De tijger is een prachtig dier en waarschijnlijk ook het meest getatoeëerde dier. De tijger staat voor meer dan alleen zijn pracht. Tijgers worden geassocieerd met kracht, macht, sterkte, woede, wraak. Maar de tijger kan ook geweld en vernietiging vertegenwoordigen. In China wordt de tijger juist gebruikt om kwaad af te weren en zodoende te beschermen.

 

 

De adelaar

De adelaar heeft ook verschillende betekenissen. Zo kan deze staan voor macht, omdat de adelaar verwant is aan de Griekse God Zeus. Voor mensen met een uniform beroep kan de adelaar staan voor liefde voor hun land (politieagenten, militairen). En omdat de adelaar de koning is van de hemel vertegenwoordigd deze ook nog sterkte, loyaliteit, eer en spirituele groei.

 

De Dolfijn

Dolfijnen hebben vele betekenissen zoals harmonie, intelligentie, vriendschap, geluk, voorspoed, speelsheid, vrijheid, macht en vrijgevigheid.

 

De uil

Een uil is een dier dat staat voor wijsheid en onderwijs, waar een uilskuiken staat voor leergierigheid en groei. De Indianen geloofden dat de uil de beschermer was van de heilige kennis. Een andere associatie met de symboliek van de uil is intelligentie. Ze geloofden ook dat de uil een beschermer was. Ze zouden ook vaak gebruik maken van de uil op de weersvoorspelling. Verschillende culturen geloofde dat je de ziel van de uil zou vergezellen in het hiernamaals. Sommigen geloven de uil in je dromen betekent dit dat u of iemand in uw leven de dood zal ervaren.

 

De zwaluw

Vogels staan symbool voor vrijheid, maar de zwaluw heeft een behoorlijke symboliek. Wanneer de zwaluwen komen, wordt het zomer, en daarom worden ze geassocieerd met wedergeboorte en opstanding, zodat ze geschikt zijn als Christelijk symbool. Voor Moslims symboliseren ze de tocht naar Mekka.

In Egypte komen we ze tegen op boten op weg naar de onderwereld, en op wanden van piramide ( ingekerfd tussen 2400 – 2300 v. Chr.) worden ze beschreven als de ‘onvergankelijke sterren’ , dus bestaat er ook een verband met de zielen der doden. In het verlengde van die betekenissen kennen we het bijgeloof van zeelui dat zwaluwen de zielen van verdronken collega’s naar de hemel zullen begeleiden. Een zwaluw met een doorboord hart staat in een tatoeage voor een op zee verloren kameraad. Toch betekend een tatoeage van een zwaluw niet automatisch iets spiritueels. De nautische traditie schrijft voor dat iemand na 5000 zeemijlen recht heeft op zijn zwaluw.

 

De fenix

Er zijn vele legendes rond deze prachtige vogel. Volgens de mythologie is de phoenix ​​een vogel met een buitengewone kwaliteit, die niet is gevonden in een andere vogel of zelfs in een ander dier. Volgens een legende brandde de fenix helemaal af, maar het ging niet dood. Drie dagen nadat de fenix werd verbrand, herrees de fenix weer uit zijn as. De fenix wordt beschouwd als een universeel symbool van de wedergeboorte en opstanding. Het symbool voor het nooit verliezen van hoop en het vieren van de essentie van het leven.

 

De vlinder

Een vlinder is niet alleen mooi, maar kan ook een diepere betekenis hebben. De vlinder is begonnen als een rups en uitgegroeid tot het prachtige insect dat het geworden is. Zo staat de vlinder voor groei, transformatie en schoonheid. De vlinder kan ook symbool staan voor de verandering van een meisje naar een vrouw en de geboorte van een nieuwe ziel.

 

Bloemen

Bloemen zijn niet alleen mooi, bloemen kunnen ook een symbolische waarde hebben. Zo heeft zelfs elke kleur een symbolische betekenis:

Betekenis Kleur Rood

De bloemenkleur rood staat voor hartstocht, levenskracht, liefde, romantiek, warmte, zwoelheid, verleiding, kracht, activiteit, daadkracht, decadentie, stijl en luxe.

Betekenis Kleur Roze

De bloemenkleur roze staat voor romantiek, tederheid, teerheid, blijdschap, geboorte, onschuld, ingetogenheid (lichtrose), zoet en zachtheid.

Betekenis Kleur Oranje

De bloemenkleur oranje symboliseert vrolijkheid, warmte, gezelligheid, optimisme, plezier, kracht, vitaliteit, energie, extravertie, aandacht, beweging, feestelijkheid, sportiviteit.

Betekenis Kleur Geel

De bloemenkleur geel heeft als symbolische betekenis energie, activiteit, groei, kracht, liefdevol, koesterend, stralend, optimisme, vreugde, vrolijkheid, warmte, zon en lente of nieuw begin.

Betekenis Kleur Wit

De bloemenkleur wit staat voor puurheid, zuiverheid, reinheid, eenvoud, frisheid, geboorte, helderheid, licht, stilte en kalmte, natuurlijke liefde, onschuld, waarheid, naturel, volmaaktheid en vroomheid.