Eenvoudig een afspraak inplannen?
Dat is ook snel geregeld bij TattooMaus.

Tatoeëren met verdoving

Met regelmaat krijgen wij de vraag of we ook tatoeëren met verdoving creme. Dit heeft niet onze voorkeur. Je huid reageert namelijk ook op de verdoving crème die je aanbrengt. Ons advies is dus altijd om zonder enige verdoving de tattoo te laten zetten. Ondanks enige irritatie en dat bij iedereen pijngrens anders is is het goed te doen.

Ook het eindresultaat van je nieuwe tattoo kan beïnvloed worden door een verdovende crème te gebruiken. Immers je huid reageert op zowel het tatoeëren als op de verdovende crème die je gebruikt. Na het starten van de tattoo sessie maakt je eigen lichaam ook een stof aan welke de irritatie en “pijn” bestrijd. Kortom ons advies “dont be a pussy” en neem die tattoo zonder verdoving.

Kortom wat moet je doen voor een je nieuwe tattoo?

  • Kom uitgerust naar de shop
  • Eet en drink voldoende op voorhand
  • Neem eventueel 2 paracetamol in uurtje van te voren

Wil je toch een verdoving?

Dan adviseren wij zelf om een uurtje voor je de nieuwe tattoo laat zetten om 2 paracetamol in te nemen. Dit haalt al de randjes er vanaf spreekwoordelijk gezegd.

Wil je toch een verdovende crème dan is dat mogelijk op 2 manieren.

Verdovende creme

  • Xylocaine 5% is een lokaal verdovingsmiddel welke als zalf creme wordt aangebracht. Xylocaine 5% is zonder recept te verkrijgen
  • Emla zalf, te verkrijgen via je huisarts (niet iedere huisarts zal deze zomaar voorschrijven voor een tattoo te laten zetten)

Op eigen risico
Wij nemen geen enkele verantwoordelijkheid als je een verdovende creme gebruikt hoe je huid hierop reageert en hoe snel deze eventueel is uitgewerkt.
Wij brengen de verdovende zalf niet voor je aan (moet meestal ook minimaal 45/60 minuten eerder worden aangebracht voor deze werkt) en sluiten elke aansprakelijkheid uit mocht je tattoo niet mooi genezen door het gebruik van verdovende crème.