Eenvoudig een afspraak inplannen?
Dat is ook snel geregeld bij TattooMaus.

Je eerste piercing

Je eerste piercing? Spannend!

Hier leggen we je uit wat er je te wachten staat als je een eerste piercing laat plaatsen. Zo kom je goed voorbereid naar onze piercing shop.

Er bestaan twee technieken om gaatjes te maken. In de oorlellen kunnen gaatjes met een speciaal pistool geschoten worden. Dit is echter niet in alle gevallen de meest

hygiënische en veilige methode. Bij piercings die door kraakbeen heen gaan, is het veiliger om deze met de hand te piercen. Hierbij prikt de piercer met de hand een naald door de plek heen waar de piercing moet komen. Hieronder zie je een overzicht van wat er precies gebeurt.

 1. De plek die gepiercet moet worden moet vrij zijn van kleding of haar. Bij oorpiercings is het bijvoorbeeld verstandig om lang haar in een staart te doen.
 2. De plek waar de piercing moet komen wordt goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Je mag deze plek dan niet meer aanraken.
 3. Met een speciale pen wordt de plaats waar de piercing gaat gezet worden afgetekend. Op dat moment kun je kijken of je tevreden bent met de plaatsing en deze eventueel nog laten aanpassen.
 4. De piercer gebruikt een klem om de plek waar de piercing moet komen vast te houden. Dit is ook de laatste controle om te kijken of de piercing goed komt te zitten.
 5. Vervolgens wordt er een naald met de hand door de huid / het kraakbeen heen geprikt.
 6. De klem wordt weggehaald, en de piercer gebruikt de naald om de piercing door het gaatje heen te halen.
 7. De piercing wordt vastgemaakt en schoongemaakt.

Waar moet je op letten bij je eerste piercing?

Heb je eindelijk een keuze gemaakt welke piercing je wilt laten zetten, dan hier een aantal tips waar je rekening mee moet houden als je een afspraak maakt.

 • Maak voor jezelf een duidelijke en heldere keuze welke piercing je wilt. Dan zul je merken dat in de piercing shop je niet meer gaat twijfelen. Hierdoor is de piercing snel en goed gezet zonder dat je in zenuwen hoeft te zitten.
 • Bespreek je vragen en ideeën met de piercer die je helpt. Wij hebben al zoveel piercings geplaatst op de meest gekke plaatsen en kunnen je dus goed adviseren wat wel en niet mogelijk is. Met een eenvoudige e-mail kom je al heel ver of kom langs in onze piercing shop voor overleg.
 • Alcohol en Drugs zijn een nogo in alle voorkomende situaties. Je dient minimaal 24 uur geen alcohol of drugs te hebben gebruikt als je een piercing komt plaatsen. Is er een afspraak en kom je onder invloed naar de piercing shop komt je afspraak te vervallen maar brengen we wel de kosten in rekening omdat we deze tijd voor jou hadden gereserveerd.
 • Kom uitgerust naar de piercing shop, zorg dat je goed geslapen en gegeten hebt. Dit voorkomt onnodige zenuwen en een lagere weerstand.

Wanneer piercen we niet?

Er zijn situaties dat wij ervoor kiezen om geen piercing te zetten bij je. Hieronder vind je de meest voorkomende redenen.

 • Als je jonger dan 16 jaar bent (Mag wel maar dan moet je met 1 ouder komen en je ID)
 • Bij kinderen onder de 3 maanden zetten wij geen kinderoorbellen
 • Als je zwanger bent
 • Als je ziek bent
 • Als je een verlaagde weerstand hebt door b.v. een immuunziekte zonder overleg met je huisarts
 • Als je onder invloed naar de piercing shop komt
 • Onder de 18 jaar plaatsen wij geen tepelpiercings

Wij werken GGD Gecertificeerd

Onze piercing shop is GGD gecertificeerd en werkt uitsluitend met goedgekeurde naalden, piercings en overige producten die nodig zijn om op verantwoordelijke wijze een piercing te zetten.

Wat kost een piercing?

We zijn niet duur met piercings omdat we groot inkopen, vanaf slechts 24,50 heb je elke piercing die je wilt! Of het nu een Helix piercing is of een MicroDermal piercing onze prijs is slechts 24,50 per piercing.