Helix oorpiercing

Helix piercing

Wellicht 1 van de meest populaire piercings die er is, de helix piercing! Deze piercing is er in verschillende varianten en worden zelfs gecombineerd gezet met bijvoorbeeld een tragus of oorlel piercing. In onze Piercingsshop in Roosendaal zetten wij dagelijks Helix piercings.

Welke soorten Helix piercings plaatsen wij

  • Traditional Helix piercing (Populair!)
  • Forward helix
  • Orbital piercing
  • Industrial piercing
  • Gecombineerde piercing

Genezing helix piercing

Deze piercing wordt gepierced (niet geschoten) in het kraakbeen van je oor. Je moet rekening houden dat het 3 maanden kan duren voor deze volledig genezen is. Ben je gevoelig voor sieraden dan kan dit zelfs nog iets langer duren.

Handig om te weten
Wij plaatsen uitsluitend titanium piercing sieraden van het merk Elanzo met steriele instrumenten.
Een helix piercing plaatsen is enkele minuten werk.

Doet het pijn?

Het is moeilijk om een antwoord te geven op de vraag of het zetten van een piercing pijn doet. Pijn ervaart iedereen anders.
De oren kunnen gevoelig zijn tijdens het piercen maar is een moment opname. Er moet naald door een stukje kraakbeen heen.
Na het steken van de naald ervaar je een kleine prik/steek direct weer wegtrekt. Zodra het sierraad geplaatst is zul je merken dat het allemaal wel meevalt en de ervaren pijn te verwaarlozen is.

Door goed voorbereid naar de piercing shop te komen ben je ontspannen en zal al heel veel schelen.
Doorgaans loop je binnen 10/15 minuten al weer de shop uit met een kersverse helix piercing!

forward-helix
Helix Piercings

Een helix piercing kost slechts € 24,50 en kan vaak dezelfde dag nog gezet worden! Neem voor een piercing contact met ons op om een afspraak in te plannen. Of kom langs tijdens onze openingsuren.

Nazorg helix piercing

Voor iedere piercing geldt dat een goede verzorging vereist is om goed te genezen. Bij deze piercing is dit ook het geval. Deze piercing heeft, net als andere kraakbeenpiercings minstens 3 maanden nodig om goed te kunnen genezen.

In het kort

  • Houd de piercing goed schoon
  • Ga niet constant zitten spelen met je nieuwe piercing, geef het de kans om te genezen
  • Gebruik antibacteriële zeep zoals bijvoorbeeld Unicura
  • Blijf van de piercing af met vuile handen
  • Bij irritatie neem je direct contact op met ons of je huisarts

Bij ons in de piercing shop kun je indien gewenst ook aftercare aankopen (met korting)

Ondanks alle goede verzorging kan het gebeuren dat de helix gaat irriteren of zelfs ontsteken. De helix gaat dan erg pijn doen en er komt een klein rood bultje bij de piercing. Blijf er van af en neem contact op met de piercer of de huisarts. Bij een snelle behandeling kan de ontsteking heel goed genezen zonder dat je de piercing hoeft te verliezen.