Piercing nazorg

Je hebt zojuist een nieuwe piercing laten zetten en je wilt graag weten hoe je deze moet verzorgen? Bekijk onderstaande Piercing nazorg how to en je weet exact hoe je je nieuwe piercing moet verzorgen zodat deze goed en snel geneest.

Kom zo weinig mogelijk aan de piercing

Kom zo weinig mogelijk aan de piercing, ga niet spelen met de piercing of constant “draaien”.

Bij het schoonmaken van je piercing dien je zorgvuldig eerst je handen te wassen zodat er minimale kans is dat er vuil komt bij je piercing.

Ga niet op de piercing liggen

Ga als je gaat slapen niet “direct” op je nieuwe piercing liggen. Hierdoor komt de piercing klem te liggen en vertraagd de genezing.

Probeer eventueel op je rug te slapen, dit went zeer snel en zo voorkom je dat de piercing gaat irriteren.

Zwemmen en sauna

Vermijd zwemmen in chloor water voor de eerste 6 weken. In de zee zwemmen is geen probleem. Na het zwemmen wel even goed afspoelen met zuiver water.

Ga niet in een sauna de eerste 6 weken na het zetten van de piercing.

Reinigen & ontsmetten

Gebruik geen Sterilon of Betadine op je piercing tenzij een bevoegd arts dit aangeeft (let op Facebook/Google is geen arts!).

Reinig je piercing met b.v. een zoutwateroplossing. Deze hebben wij in de shop te koop voor 6 euro.

Haarproducten, haarlak / Gel

Zorg dat er geen haarproducten op en bij je piercing komen zoals haarlakken en of gel. Hierdoor kan de piercing gaat ontsteken en belemmer je de piercing nazorg.

Houd b.v. je hand voor je piercing bij het opspuiten van haarlak. Pas ook op met een haarborstel!

Normaal is de iritatie van een nieuwe piercing weg binnen een paar dagen tot een paar weken. Houd de irritatie aan of wordt deze dik/rood of zelfs een ontsteking erin? Neem dan contact met ons op of met je huisarts voor advies.

Wij plaatsen uitsluitend piercings met Titanium sieraden. Hierdoor geneest 95% van de gezette piercings snel en zonder problemen. Piercing nazorg is echter wel heel belangrijk!

Handige weetjes