Eenvoudig een afspraak inplannen?
Dat is ook snel geregeld bij TattooMaus.

Nazorg Microdermal

Na het zetten van je Microdermal is deze afgeplakt met een (hecht)pleister.
De eerste circa 10 dagen zal microdermal moeten worden afgeplakt met een (hecht)pleister.

Als je er na een dag of 10 á 12 geen pleister meer op hoeft te doen, moet je GOED oppassen dat je nergens achter blijft haken! Je Microdermal zit nog steeds niet volledig vast in je huid. Plak je Microdermal de eerste weken altijd ’s nachts af en overdag wanneer er een risico is dat je ergens achter kan blijven haken.

Als je een piercing in je hand hebt laten zetten, draag dan schoonmaak handschoenen als je in water komt. Tijdens het douchen geeft het niet wanneer de Microdermal nat word.

Als je onder de douche gaat was je je zoals je dat gewend bent (kijk uit met washandjes of wassponsen waarmee je gemakkelijk achter je Microdermal kan blijven haken) sla de plaats waar je Microdermal zit over met zeep. Wanneer je klaar bent met douchen spoel je je Microdermal goed na met water zodat er geen zeep of shampoo resten achter blijven. Kijk altijd goed uit wanneer je met haarlak of parfum spuit, hier kan je Microdermal niet goed tegen.

Zodra het wondje rondom de Microdermal goed gesloten is en de Microdermal begint steeds vaster onder de huid te zitten (dit gebeurd door aanmaak van bindweefsel en inkapseling) kan je er alles mee doen en hoef je er niet meer zo op te letten. Het “gevaar” dat je blijft haken blijft natuurlijk, dus wees altijd voorzichtig!

Ben je een keer goed blijven haken, of heb je wat irritatie, wanneer je Microdermal, om wat voor reden dan ook, geïrriteerd is kan het zijn dat er pus onder zit.

Week de plek waar je Microdermal zit in een badje met warm water en maak daarna met je vinger een stevige drukkende beweging maar het midden van je Microdermal. Zo kan het pus eruit. Spoel je Microdermal daarna schoon. Herhaal dit 2 keer per dag. Plak er ook een paar dagen een pleister op (wel eentje die lucht doorlaat). Meestal is het probleem na een dag of 2 á 3 over.

1) Raak de dermal zo min mogelijk aan met je handen.

2) Was 2x per dag de omgeving van de dermal met Uni Cura zeep en lauw water. Dit kan de eerste 2 weken, maar mag natuurlijk ook langer.

3) Dep de omgeving van de dermal na het wassen met een tissue.

4) Houd de dermal na het wassen zoveel mogelijk droog.

5) Smeer geen zalf, Vaseline of iets dergelijks op de dermal.

6) Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de dermal.

7) Draag ’s nachts een pleister over de dermal. Dit hoeft alleen maar de eerste week.

8)  Draag de eerste paar weken een pleister tijdens sportactiviteiten.

9) Let op dat je kleding niet langs de dermal gaat. Als het kledingstuk er gewoon overheen zit of helemaal niet, is het goed. Zorg er sowieso voor dat de rand er niet steeds langs heen gaat, waardoor de dermal er weer uit kan vallen.

10) Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van een stoombad.

11) De piercing heeft sowieso 2 maanden nodig om te genezen. Dat betekent overigens niet dat hij er dan niet meer uit kan. Na 4 maanden zit de dermal sowieso vast, dus blijf het in de gaten houden. Het kan namelijk zijn dat je lichaam het sieraad afstoot en dat hij er dus uitgroeit. Na 4 maanden gebeurt dat niet meer.

12) Na 2 maanden mag het steentje vervangen worden.

13) Wil je na verloop van tijd laten verwijderen? Neem dan contact op met je huisarts om hem te laten verwijderen.