Eenvoudig een afspraak inplannen?
Dat is ook snel geregeld bij TattooMaus.

Minimale leeftijd

Wat is de minimale leeftijd voor een tattoo of piercing? Om een tattoo of piercing te mogen nemen, dien je te voldoen aan de regels met betrekking tot de leeftijdsgrens tattoos en piercings die in Nederland geldig zijn. Op deze webpagina leest u meer over de regels met betrekking tot de leeftijdsgrens tattoos en piercing en hoe wij hier bij TattooMaus mee omgaan.Minimale leeftijd tattoo piercing

Tattoo zetten? Minimaal 16 jaar!

  1. Het is verboden om een tattoo aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar.
  2. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tattoo laten zetten als zij hier toestemming voor hebben gekregen van hun ouders of voogd. Daarnaast moeten de ouders altijd aanwezig zijn bij het daadwerkelijk aanbrengen van de tattoo.
  3. Het laten zetten van een tattoo bij jongeren van 12 tot 16 jaar op het hoofd, de hals, de polsen en/of de handen is verboden.
  4. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen volgens de leeftijdsgrens tattoos en piercings zelf bepalen of zij een tattoo laten zetten, waar zij dit doen op het lichaam en wanneer zij dit doen. Daarnaast hoeven zij geen ouders meer mee te nemen naar hun afspraak in de tattooshop.

Bij TattooMaus zetten wij geen tattoeage op handen, nek of gezicht indien je jonger dan 18 jaar bent. Deze regel is strenger dan de Nederlandse wetgeving maar wij zijn van mening dat een 16 jarige nog geen beslissing kan nemen over een dergelijke tattoo met enorme impact op het sociale leven.

Piercing? Minimaal 16 jaar!

Bij het aanbrengen van een piercing, gelden ongeveer dezelfde regels als bij het aanbrengen van een tattoo. De regels met betrekking tot de leeftijdsgrens tattoos en piercings bij het aanbrengen van een piercing, zijn de volgende:

  1. Het is verboden om een piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Het aanbrengen van een piercing in de vorm van een oorbel mag wel.
  2. Jongeren van 12 tot 16 jaar moeten toestemming krijgen van hun ouders voor het aanbrengen van een piercing. Hun ouders moeten tevens aanwezig bij het aanbrengen van de piercing.
  3. Het aanbrengen van een genitale piercing of een tepelpiercing bij meisjes van 12 tot 16 jaar is verboden.
  4. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen volgens de leeftijdsgrens tattoos en piercing zelf bepalen of zij een piercing laten zetten, waar zij deze piercing laten zetten en wanneer zij een piercing willen laten zetten. Daarnaast hoeven deze jongeren geen ouders meer mee te nemen bij het zetten van een piercing.


Wij plaatsen tevens geen intieme piercings. In uitzondering van de tepelpiercing.

Legitimatie

Indien je bij TattooMaus een tattoo of piercing komt laten zetten kunnen wij om een legitimatie bewijs vragen om te controleren hoe oud je bent.

Meer informatie over de leeftijdgrens voor Tattoos & Piercings kunt u hier lezen: http://www.leeftijdsgrens.nl/leeftijdsgrens-tattoos-en-piercings/