Eenvoudig een afspraak inplannen?
Dat is ook snel geregeld bij TattooMaus.

Genezingstijd van een nieuwe piercing

forward-helix

Het genezen van een nieuwe piercing heeft tijd nodig en aandacht, hoe beter je je nieuwe piercing verzorgt hoe sneller deze goed genezen is. Na het genezen van een piercingswond kun je eenvoudig en pijnloos een nieuw piercing sieraad verwisselen met je oude piercing.

In dit blog lees je over de genezingstijd van een piercing.

Alle genezingstijden op een rij!

Het is belangrijk rekening te houden met de genezingstijd van een piercing voordat je hem laat zetten. Uiteraard vertellen wij je dat ook als je voor een piercing komt, maar in deze blog vertellen we je ook vast iets over de gemiddelde genezingstijd per soort piercing.

Hier vermelden we algemene genezingstijden, gemiddelde tijden, maar uiteraard verschilt genezing van mens tot mens. Genezingstijd hangt af van de huid, de verzorging en het soort piercing.
Soms duurt het genezen langer dan de gemiddelde tijd die we aangegeven hebben. Dit is niks om je ongerust over te maken. Ieder lichaam geneest immers anders.

Een piercing kan aan de buitenkant genezen lijken, echter de binnenkant heeft ook tijd nodig. Wissel niet te snel en laat dit zeker de eerste keer bij ons doen. Te vroeg wisselen kan het genezingsproces verstoren en de genezende huid beschadigen. Ons motto is: “Liever te lang nemen voor de genezing dan te kort”

Genezingstijd oor piercings:

Oorlel piercings:: Eerste en tweede gaatjes worden vaak geschoten en daarvoor moet je rekenen op een genezingstijd van zes tot acht weken.
Gepiercete derde gaatjes in de oorlel hebben iets langer de tijd nodig; 8-10 weken.

Helix piercings: De helix piercing, wordt door het kraakbeen aan de buitenrand van het oor gezet. De genezing van de helix neemt gemiddeld 3 – 6 maanden.

Daith piercing: De daith piercing wordt geplaatst in de kraakbeenrand die net boven de gehoorgang zit. Voor de genezing van deze piercing staat 6-8 maanden.

Rook Piercing: De rook piercing bevindt zich in de bovenste kraakbeenrand in het oor.
Het genezen van deze piercing kost tijd. Het kan wel tot een jaar duren voor de rook piercing volledig genezen is.

Industrial piercing: De industrial piercing bestaat uit 2 piercinggaatjes die verbonden zijn met een staaf. De genezing van deze piercing duurt 10-14 maanden. Dit komt met name doordat je met het bewegen van het ene gaatje je het andere gaatje meebeweegt. Als het genezen echt moeizaam gaat kan worden besloten de Industrial als 2 losse piercings te laten genezen.

Tragus piercing: De tragus piercing gaat, logisch wellicht, door de tragus in het oor. De tragus is het klepje dat voor de gehoorgang zit. Bij de meeste mensen zit er kraakbeen in de tragus, maar niet bij iedereen. De genezingstijd kan daardoor van persoon tot persoon verschillen. gemiddeld zal het 3-6 maanden duren voordat deze piercing volledig genezen is.

Gezichtspiercings:

Wenkbrauwpiercing: De genezing van deze piercing duurt twee tot vier maanden.

Neuspiercing: een neuspiercing geneest binnen 2 – 4 maanden. Wordt de neuspiercing gezet met een ringetje dan neemt dit langere tijd in beslag.

Lippiercing: Een piercing door de lip zou binnen 6-12 weken genezen moeten zijn.

Septum Piercing: Een septum piercing gaat door het middenschot van de neus. De genezing neemt tussen de twee tot vier maanden in beslag

Tongpiercing: Een tongpiercing geneest zeer snel. 3 – 6 weken duurt dit. De piercing geneest snel, maar groeit nog sneller dicht. Houd hier rekening mee mocht je de tongpiercing verliezen!

Lichaamspiercings:

Navelpiercing: Dit is typisch een piercing die aan de buitenkant snel genezen lijkt, maar waar de binnenzijde zeker wel 6 maanden nodig heeft om te genezen. Geef je piercing deze genezingstijd voordat je van sieraad wisselt. Te vroeg wisselen beschadigt het genezende weefsel aan de binnenkant en dit zal voor problemen zorgen.

Tepelpiercing: Bij dames zal de genezingstijd van tepelpiercings tussen de 6 en 12 maanden liggen. Bij heren zou dit mogelijk sneller kunnen gaan.

Microdermal Piercing: De microdermal zal na plaatsen afgeplakt worden door ons met een eilandpleister. De dermal dient minimaal 3 dagen afgeplakt te blijven. Dit zodat de dermal zich vast kan zetten in de huid. De genezing duurt 2-4 maanden. We raden je aan het steentje pas na 6 maanden los te draaien, mocht je dit willen.

Genezen van elke piercing valt en staat met de verzorging van de piercing.

  • Schoonhouden is daarbij het belangrijkste. Was je handen met antibacteriële zeep voordat je de piercing gaat verzorgen.
  • Gebruik enkel producten die door onze shop aanbevolen zijn.
  • Zorg ervoor dat je piercings schoon blijven en laat ons je piercing vervangen mocht dit nodig zijn. Wij gebruiken enkel veilige metalen en kunnen u ook vertellen of het genezingsproces klaar is.
  • Raak je piercing tussendoor zo min mogelijk aan. “Spelen” met je piercing is niet bevorderlijk voor het herstel. Volg onze nazorg instructies op!
  • Kom bij vragen of twijfels naar ons toe en ga niet zelf dokteren. Geen vraag is raar en we zien je liever een keer te vaak in de shop dat een keer te weinig.